Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

2.300 kinderen beleven primeur met Junior Klimaatcoach

Een goede daad voor het klimaat

Een goede daad voor het klimaat. Hoe doe je dat? Meer dan 2.300 kinderen gaan het ervaren met Junior Klimaatcoach. Via school, scouting en met de bso gaan kinderen samen met hun ouders met challenges vier weken lang aan de slag voor het klimaat. Op 4 maart gaat de landelijk primeur van dit educatieprogramma van start.

Spelenderwijs bewustwording over klimaatthema’s vergroten

Is jouw tuin of balkon groen en klaar voor de toekomst? Ga jij op de fiets of met de (elektrische) auto naar school? Wat voor speelgoed heb je? Kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar gaan met Junior Klimaatcoach via korte challenges op een speelse en praktische manier aan de slag voor een beter klimaat. Ze doen dit thuis met het gezin, via school, bso en scouting.

Grote-mensen-thema’s als biodiversiteit, water, de impact van spullen en vervoer worden praktisch gemaakt. Kennis en bewustwording over wat je kunt doen voor een beter klimaat nemen toe. En natuurlijk verdienen de kinderen een echt Junior Klimaatcoach diploma.

Met een tv-held goud zoeken en de natuur in

Tv-held Varkentje Rund (bekend van tv-programma Het Klokhuis) gaat in de rol van Junior Klimaatcoach vier weken lang met de kinderen praktische klimaatacties doen. Samen leren over planten en dieren en nadenken over hoe je op verschillende manieren van hier naar daar komt. Weet jij hoeveel goud er in 10.000 oude mobieltjes zit? De Junior Klimaatcoaches binnenkort wel.

Duizenden klimaatacties?

Junior Klimaatcoach is het nieuwe broertje van Junior Energiecoach. Daar deden al 18.000 kinderen aan mee die samen al tienduizenden energiebesparende acties uitvoerden. We verwachten de komende weken daarom ook veel klimaatacties van de Junior Klimaatcoaches.

Ieder kind een boom

Ook Junior Klimaatcoach zelf draagt haar steentje bij aan een beter klimaat. Voor ieder kind dat meedoet plant de organisatie namelijk een boom. Meer weten? Kijk op dan op www.juniorklimaatcoach.nl