Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

B Corp: voor bedrijven die meer willen dan winst

B Corp, is een werkwijze en certificering voor bedrijven die streven naar een positieve impact op mens, maatschappij en milieu. Maar wat betekent het om een B Corp te zijn, en waarom zou jouw onderneming deze richting moeten inslaan?

B Corp

B Corp staat voor Benefit Corporation, een wereldwijde certificering die bedrijven erkent die aan de hoogste normen van maatschappelijke en ecologische prestaties en tevens transparantie en verantwoordelijkheid nastreven. Deze bedrijven gaan de uitdagingen aan van deze tijd. Van het terugdringen van hun ecologische voetafdruk tot het waarborgen van eerlijke arbeidsvoorwaarden.

De voordelen van B Corp

B Corp worden, brengt aanzienlijke voordelen met zich mee. Het verbetert niet alleen de reputatie van je bedrijf, maar bouwt ook vertrouwen op bij klanten en trekt toptalent aan. Door deel uit te maken van het B Corp-netwerk, sluit je je aan bij een beweging van ondernemers die samen impact willen maken. Het is een krachtig signaal dat jouw bedrijf serieus werk maakt van duurzaamheid en ethisch ondernemen.

Hoe word je een B Corp?

De reis naar B Corp-certificering start met het B Impact Assessment, dat een grondige evaluatie biedt van jouw bedrijfs impact op verschillende domeinen. Het mooie is dat je vandaag kunt beginnen om de eerste stap te zetten. Na deze zelfbeoordeling volgt een verificatieproces om te verzekeren dat jouw bedrijf aan de hoge standaarden voldoet. Het proces vereist toewijding, maar de voordelen en de voldoening van het maken van echte impact zijn ongeëvenaard.

Ben je geïnteresseerd om jouw bedrijf te transformeren en deel uit te maken van deze belangrijke beweging maar weet je niet zo goed hoe en waar je moet beginnen? Ten Stripes ondersteunt je graag. Begin jouw reis naar B Corp-certificering, B Corp worden doe je samen, samen bouwen aan een toekomst die duurzamer, eerlijker en innovatiever is.

B Corp staat symbool voor de toekomst van ondernemen. Ontdek hoe B Corp voor jou bedrijf kan werken in de reis naar een duurzame bedrijfsvoering en nieuwe business modellen. Word onderdeel van de oplossing.

Ben je klaar om de eerste stap te zetten, en ontdek hoe jij het verschil kunt maken.