Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Designer geeft iconische Citroën DS een nieuwe toekomst

De Citroën DS definieerde decennialang Franse luxewagens als een designicoon dat vandaag de dag nog steeds wordt vereerd als een van de meest unieke auto's die ooit in productie zijn genomen. De unieke vorm van de Citroën DS bestond uit verfijnde aerodynamica en stijl, wat resulteerde in een exterieur dat de tijd overstijgt en er vandaag de dag nog redelijk modern uitziet. Auto-ontwerper Sang Won Lee besloot een moderne elektrische interpretatie van de Citroën DS te maken en de resultaten zijn verbluffend.

De Citroën DS werd van 1955 tot 1975 geproduceerd als een luxe luxeauto in sedan-, stationwagen- en cabrioletconfiguraties. Deze luxe auto met voorwielaandrijving is gemaakt om de ruige wegen van Frankrijk aan te kunnen en tegelijkertijd motoropties te bieden die niet onderworpen waren aan hogere belastingen op basis van cilinderinhoud. De Citroën DS gebruikte een uniek hydraulisch veersysteem dat de ruigste wegen kon opnemen en klanten een vlotte rit bezorgde. Citroën DS's werden gebruikt om paardenrennen te filmen als achtervolgingsauto, omdat het de camera stabiel kon houden op de grindwegen aan de buitenkant van de baan. De Citroën DS was ook super op langeafstand rally's en won de Monte Carol Rally in 1959 en 1966.

De Citroën DS is precies wat het publiek van moderne auto's nodig heeft met zijn aparte styling en toewijding aan het gebruik van nieuwe technologieën. De opnieuw ontworpen DS van Sang Won Lee behoudt de kenmerkende uiterlijke kenmerken van de DS, terwijl het ontwerp nog steeds wordt gemoderniseerd om iets geheel nieuws te creëren. De gemoderniseerde DS behoudt de aanwezigheid van de oude auto, terwijl designelementen van moderne auto's worden toegevoegd om de perfecte mix van nieuw en oud te creëren.

Meer informatie over duurzame mobiliteit? Zoek dan hier duurzame bedrijven in Nederland in de branche mobiliteit.