Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Een eerlijk platform dat restaurants en consumenten direct verbindt

In de laatste vijf jaar heeft de bezorgmarkt een ongekende groei ervaren. Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders regelmatig eten bestelt via bezorgdiensten, waardoor deze markt zeer winstgevend is geworden. De markt wordt echter gedomineerd door 1 groot platform die tot 30% commissie per bestelling rekent, wat de vraag naar een eerlijker systeem heeft doen toenemen.

Bestellen.social, geïnitieerd in Groningen door Jan Joris Groenewold en Kees Eldering, biedt een vernieuwend alternatief dat het bestaande bezorgmodel uitdaagt. Dit platform maakt het mogelijk voor consumenten om rechtstreeks te bestellen bij hun favoriete lokale restaurants door directe toegang te geven tot de eigen websites en telefoonnummers van alle restaurants, en dit allemaal zonder de hoge commissies die normaal door monopolisten worden gevraagd. "Ons doel is om de macht terug te geven aan de lokale horeca en consumenten een duidelijkere en eerlijkere keuze te bieden, met Bestellen.social wordt elke bestelling eenvoudiger en directer, wat zorgt voor een rechtvaardigere verdeling van de opbrengsten en een sterkere lokale economie ondersteunt," verklaart Groenewold.

Bestellen.social onderscheidt zich verder door het aanbieden van een gratis vermelding voor alle Nederlandse restaurants, dankzij een directe koppeling met Google's 'Mijn Bedrijf'-API. Dit zorgt ervoor dat elk restaurant in Nederland de kans krijgt om gevonden en direct benaderd te worden door potentiële klanten, zonder enige kosten. Met deze aanpak beoogt Bestellen.social een inclusief platform te zijn dat niet alleen de lokale horeca ten goede komt, maar ook een eerlijker en transparanter alternatief biedt voor consumenten.

De noodzaak van verandering

Recente studies tonen aan dat de huidige marktstructuur van bezorgdiensten kleine ondernemers benadeelt en de diversiteit van de horeca beperkt. Bestellen.social biedt een alternatief dat niet alleen eerlijker is maar ook de lokale economie stimuleert. "Door de monopolie van grote platforms te doorbreken, zorgen we ervoor dat meer geld rechtstreeks naar de restaurants gaat, waar het hoort," benadrukt Groenwold.

Oproep tot actie

Groenewold's visie is duidelijk: een eerlijker, inclusiever systeem waarbij de winst rechtstreeks naar de restaurants gaat. "We staan op een kantelpunt; het is cruciaal dat we nu handelen om een duurzamere toekomst voor de horeca te creëren," voegt hij toe.

Over Bestellen.social

Gestart in Groningen, zet Bestellen.social zich in voor eerlijkere bezorgdiensten door directe verbindingen te leggen tussen consumenten en lokale restaurants. Het platform vermindert de afhankelijkheid van commissieslurpende diensten, ondersteunt lokale ondernemers en bevordert transparantie in de horeca.