Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Friesland versterkt positie als duurzame congresbestemming

Tijdens een inspirerend netwerkevent bij Lokaal 55 in Sneek, heeft Friesland Convention Partners gisteren hun nieuwe magazine gepresenteerd aan meer dan 100 aanwezigen. Dit magazine positioneert Friesland als dé duurzame congresbestemming van Nederland. Hiermee wil de organisatie laten zien hoe de provincie een aantrekkelijke locatie is voor zakelijke bijeenkomsten en congressen met een sterke focus op innovatie en duurzaamheid. “Als Friesland Convention Partners werken we nauw samen met lokale ambassadeurs, eventlocaties en leveranciers door heel Fryslân. 

Ons gezamenlijke doel is om meer kenniscongressen naar de regio te halen en Friesland te profileren als een plek waar duurzaamheid en kennis elkaar versterken,” zegt Hendrina Zijlstra, Programma Manager bij Friesland Convention Partners. “Met congressen over thema's zoals watertechnologie, duurzame landbouw en circulaire economie dragen we bij aan het versterken van het imago van Fryslân en stimuleren we de brede welvaart in de regio.” Tijdens het netwerkevent waren er sprekers en zeepkistsessies waarin de nieuwste trends, samenwerkingskansen en ontwikkelingen op het gebied van zakelijk toerisme werden belicht.

Succesverhalen en toekomstige kansen

Een recent succesverhaal is de Nationale Conferentie Circulaire Economie, die in maart 2025 in Friesland zal worden gehouden. “We hebben nauw samengewerkt met Vereniging Circulair Friesland om dit congres naar onze provincie te halen. Friesland Convention Partners ondersteunde het proces door advies te geven over zakelijk toerisme en het ontwikkelen van een bidbook. Dit resulteerde in een gezamenlijk bidbook dat de doorslag gaf om het congres in Friesland te hosten,” aldus Zijlstra.

Piet Noordenbos, medeoprichter van het Springtij Forum, sprak zowel in het magazine als op het event . ‘Jaarlijks komen meer dan 800 professionals naar Terschelling om samen de transitie naar een duurzaam Nederland te versnellen. Springtij is niet zomaar een evenement. Het speelt zich af op heel Terschelling, met zorgvuldig uitgekozen locaties die het evenement een bijzondere sfeer geven. Denk aan kleinschalige, intieme settings die een wereld van verschil maken voor de beleving. Dit soort ervaringen maken Friesland een geweldige keuze voor eventplanners die verder willen kijken dan de standaard opties.’

Lokale samenwerking

Het event benadrukte het belang van samenwerking tussen kennisinstellingen, overheden en bedrijven in Friesland, en liet zien hoe zij kunnen profiteren van de ondersteuning van Friesland Convention Partners bij het binnenhalen van congressen. Het nieuwe magazine en de vernieuwde website dienen als visitekaartje om de unieke mogelijkheden van de provincie te promoten. Het inspiratiemagazine is beschikbaar online en offline via de website www.conventionsinfriesland.nl.