Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Wat zijn de 10 duurzaamste bedrijven van Nederland?

De duurzaamheid van bedrijven kan op verschillende manieren worden beoordeeld, waaronder hun inspanningen op het gebied van milieubescherming, sociale verantwoordelijkheid, en governance (ESG). Hoewel er geen universele ranglijst is die de duurzaamste bedrijven in Nederland definieert, zijn hier enkele bedrijven die vaak worden geprezen om hun duurzaamheidsinspanningen:

  1. Philips - Bekend om zijn inspanningen op het gebied van duurzame innovatie, met producten die energiezuinig en milieuvriendelijk zijn.

  2. DSM - Een wereldwijd opererend Nederlands bedrijf dat zich richt op gezondheid, voeding en materialen, en dat zich actief inzet voor duurzaamheid en klimaatverandering.

  3. ASML - Een toonaangevende fabrikant van machines voor de productie van halfgeleiders, die zich inzet voor duurzame bedrijfspraktijken en innovatie.

  4. Unilever - Een multinationaal bedrijf dat een breed scala aan consumentenproducten produceert, met een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  5. ING Groep - Een van de grootste banken in Nederland die zich richt op duurzaam bankieren en investeren, met inspanningen om klimaatverandering aan te pakken en duurzame financiering te bevorderen.

  6. Royal Dutch Shell - Hoewel het een energiebedrijf is met uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, heeft Shell in de afgelopen jaren stappen gezet om zijn bedrijfsmodel te verduurzamen, met onder meer investeringen in hernieuwbare energie en emissiereductie.

  7. Eneco - Een Nederlands energiebedrijf dat zich richt op duurzame energiebronnen zoals wind- en zonne-energie, en actief bijdraagt aan de energietransitie.

  8. Rabobank - Een grote Nederlandse bank die zich inzet voor duurzame financiering en investeringen in sectoren zoals landbouw en voedselproductie.

  9. Heineken - Een wereldwijd bekende brouwerij die zich richt op duurzaamheid in haar bedrijfsvoering, waaronder het verminderen van waterverbruik en het bevorderen van verantwoorde consumptie.

  10. Ahold Delhaize - Een internationaal detailhandelsconcern met een sterke focus op duurzaamheid in zijn toeleveringsketen en bedrijfsvoering, met initiatieven voor onder andere afvalreductie en duurzame sourcing.

Deze lijst is dus geen ranking en er zijn nog veel andere Nederlandse bedrijven die zich actief inzetten voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.