Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Wateroverlast neemt toe op bedrijventerreinen. Podcast ‘Meer dan een mooi terrein’ biedt duurzame oplossingen

De toenemende hevigheid van regenbuien in Nederland vormt een groeiende uitdaging, vooral voor bedrijventerreinen. Door de grote hoeveelheden verharding op deze terreinen vloeit regenwater te snel af. Daarnaast maken het gebrek aan groen en overbelaste rioleringssystemen bedrijventerreinen bijzonder kwetsbaar voor wateroverlast. Hoe voorkomen we dat bedrijventerreinen in de toekomst onderlopen?

Wat je kunt doen als ondernemer

De toekomst van jouw bedrijf hangt samen met de toekomst van het terrein waar je gevestigd bent. Gemeenten en andere overkoepelende organisaties kunnen vaak de problemen niet zonder hulp van de bedrijven oplossen. Het is daarom goed om als ondernemer stil te staan bij de mogelijkheden.

Praktische voorbeelden in de podcastserie ‘Meer dan een mooi terrein’.

In de podcastserie ‘Meer dan een mooi terrein’, een initiatief van DuurzaamDoor, praat presentator Daan Nieber met bevlogen ondernemers en experts over het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen. In aflevering 3 gaat hij naar Euvelgunne in Groningen. Dit bedrijventerrein is een goed voorbeeld van de aanpak van wateroverlast op een duurzame manier.

Presentator Daan Nieber in gesprek 

Zo pak je wateroverlast bij de bron aan

In plaats van te investeren in het vergroten van de rioleringen, besloot de gemeente Groningen te investeren in duurzame initiatieven zoals groene gevels, wadi's (groene greppels) en waterdoorlatende bestrating. Zo werd de wateroverlast bij de bron aangepakt. Daan Nieber gaat in deze aflevering samen met Ramon Hoiting van Hoveniersbedrijf Donker Groen langs deze oplossingen om te onderzoeken hoe ze dit gerealiseerd hebben en wat je als ondernemer kunt doen om hieraan bij te dragen.

Luister nu

Het succes van Euvelgunne toont aan dat bedrijventerreinen met de juiste aanpak en samenwerking een voorbeeld kunnen zijn voor duurzame ontwikkelingen. Wil je praktische tips en inzichten over het toekomstbestendig maken van jouw bedrijventerrein? Luister dan naar de podcastserie ‘Meer dan een mooi terrein'. 

Deze podcastserie is mogelijk gemaakt door DuurzaamDoor: een kennisprogramma waarmee de Rijksoverheid wil bijdragen aan de ontwikkeling naar een groenere leefomgeving en een duurzamere economie. Met deze podcastserie willen we je inspireren met nieuwe initiatieven die je laten zien in hoe een groenere toekomst er uit kan gaan zien.

Foto gemaakt door Rémi Müller