Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

AVIA gaat samenwerking aan met Rolande

AVIA Nederland en Rolande hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten, dat AVIA Card-houders toegang biedt tot de Rolande locaties in Nederland en Duitsland.

Het aantal LNG tankstations waar de AVIA Card geaccepteerd wordt groeit hiermee naar 31, waarvan 22 locaties in Nederland te vinden zijn. “Door deze samenwerking kunnen we onze klanten, die LNG tanken, nog beter faciliteren en hebben zij de beschikking tot een groter netwerk”, aldus Susan Kuijpers, directeur AVIA NL.

Zowel Rolande als AVIA zijn van mening dat de toekomst van het wegtransport duurzaam moet zijn, en daarom is het noodzakelijk om de CO2-uitstoot te verminderen. Met deze overtuiging is er een samenwerkingsovereenkomst getekend. "Rolande streeft ernaar een LNG-netwerk op te zetten dat heel Europa bestrijkt. Ons doel is dat vrachtwagens op LNG net zo eenvoudig door heel Europa kunnen rijden als dieselvoertuigen. Om dit te bereiken, bouwt Rolande een eigen netwerk van tankstations en sluit daarnaast langdurige partnerschappen, waarbij we verschillende kaarten accepteren," aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande.

Over AVIA 

AVIA is van oorsprong een Zwitsers merk en werd in 1927 door oliehandelaren in het leven geroepen. In Nederland voeren 5 zelfstandige ondernemingen in de brandstof- en smeeroliebranche de AVIA-licentie. Met zo’n 1.000 medewerkers in dienst bedient AVIA Nederland maandelijks ruim twee miljoen klanten.

Over Rolande

Rolande is een van de koplopers op het gebied van de inzet van LNG en Bio-LNG. De focus ligt op het verduurzamen van het wegtransport om zo bij te dragen aan een schonere wereld. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van Bio-LNG-tankstations in Europa. Dat telt inmiddels zo’n 30 stations in Nederland, België en Duitsland, met daarnaast een groot netwerk van partnerstations.