Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Chrysal presenteert duurzame innovaties op de IPM in Essen

Chrysal, marktleider op gebied van bloemenverzorging, zal tijdens de International Plant Fair (IPM) in Essen, van 23 tot 26 januari 2024, haar nieuwste, duurzame innovaties presenteren. Chrysal Blue Box is ons nieuwe real-time dataplatform die kwekers, importeurs en retailers inzicht geeft in hun kwaliteit parameters, processen en uiteindelijk de kwaliteit van de bloemen gedurende het gehele zeetransport proces. Zo zorgen we er samen voor dat we kwalitatieve snijbloemen op een duurzame manier bij klanten kunnen leveren. Studies hebben aangetoond dat vervoer van bloemen per zeevracht de voetafdruk tot maar liefst 92% verlaagd*. Duurzaamheid staat bij Chrysal centraal, daarom blijven we ook onze verpakkingen verduurzamen. We zijn trots op ons nieuwe FSC-gecertificeerde papieren sachet, een goede stap voorwaarts in milieubewustzijn. 

Blue Box by Chrysal Sea Freight Service

Na het succesvol introduceren van onze Sea Freight Service in 2021, zetten wij een stap verder met onze Blue Box. Met dit real-time dataplatform van Chrysal geven we kwekers, importeurs en retailers inzicht in hun activiteiten en resultaten van analyses. Samen streven we ernaar hoogwaardige snijbloemen op een duurzame manier bij klanten te leveren.

"Bij Chrysal blijven we toegewijd aan het leveren van innovatieve oplossingen die ten goede komen aan de hele bloemensector, met een focus op duurzaamheid en het verminderen van de milieu-impact. Chrysal Services, met zijn ultramoderne testfaciliteit en dataplatform, dragen bij aan een meer duurzame, efficiënte en transparante bloemenketen", aldus Niels van Doorn, General Manager van Chrysal Afrika.  

Studies hebben aangetoond dat vervoer van bloemen per zeevracht in plaats van luchtvracht de voetafdruk met tot maar liefst 92% verlaagt*. Zeevracht kost echter tijd en de bloemen komen onder grotere druk te staan.  Chrysal is meer dan tien jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de Chrysal Sea Freight Service om zeevracht mogelijk te maken. Een combinatie van een uniek naoogst- en serviceconcept dat bloemen vers houdt en de uitbraak van Botrytis tijdens zeevracht aanzienlijk vermindert.  

Focus op duurzame bloemvoedingverpakkingen

Chrysal gaat voor 100% recyclebare verpakkingen en daarom zullen we vanaf 2024 alle consumentenverpakkingen van Chrysal omzetten naar volledige recyclebare alternatieven. Hierdoor zet Chrysal zich wederom neer als duurzame partner in de bloemenindustrie en draagt bij aan een circulaire economie. Door het gebruik van Chrysal producten wordt bloemenverspilling aanzienlijk verminderd, wordt er minder water gebruikt en worden verpakkingsmaterialen verminderd. Uit onafhankelijk onderzoek van de ABN Amro blijkt dat 70% van de consumenten in Duitsland en veel belangrijke afzetlanden belang hecht aan duurzaamheid bij aankoop van bloemen (Q&A onderzoek in opdracht van ABN AMRO, Chrysal en DFG (januari 2020). We zijn trots op ons FSC-gecertificeerde papieren sachet, een goede stap voorwaarts in milieubewustzijn.

Chrysal Largo®: het behoud van kwaliteit

Op de IPM zetten we Chrysal Largo® extra in de schijnwerpers. Dit product draagt aanzienlijk bij aan het vertragen van bladvergeling en verminderen van uitval. Chrysal Largo® voor Pelargonium is onmisbaar in het retailsegment, het zorgt ervoor dat planten langer mooi blijven tijdens transport en voor minder uitval in de winkels. Ook kan het worden gebruikt als voorbehandelingsmiddel voor diverse snijbloemen zoals Lilium, Alstroemeria, Euphorbia Fulgens en Erynchium. Chrysal Largo® is een geregistreerd product en kan moment worden toegepast in Frankrijk, Duitsland, Zweden, Denemarken en Nederland.

Geplaatst in Nieuws
11 jan. 2024