Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Collega’s Maripaan Groep sporten 24 uur lang voor Ronald McDonald Huis Groningen

24 uur sporten samen met collega’s voor families met een ziek kind. Dat is wat Maripaan Groep gaat doen tijdens HomeSport Events op 29 en 30 juni, de sponsortocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het doel is om met drie teams bijna € 100.000 op te halen voor Ronald McDonald Huis Groningen. “HomeSport Events biedt de ideale combinatie tussen vitaliteit, teambuilding en iets betekenen voor het goede doel”, aldus Paul, medeoprichter Maripaan Groep. 

Al meer dan 15 jaar is Maripaan Groep verbonden aan Ronald McDonald Huis Groningen, een logeerhuis voor families met een ziek kind in het UMC Groningen. “Het is zo belangrijk voor deze families om dicht bij elkaar te zijn. Daar dragen wij graag een steentje aan bij met deze sportieve uitdaging”, vertelt Paul. HomeSport Events is het 24-uurse sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers gaan in teamverband 500 kilometer wielrennen, 240 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen in 24 uur. In 2024 start en finisht het evenement bij Papendal in Arnhem. 

1.600 overnachtingen

Paul en z’n collega’s doen met maar liefst drie teams mee: wielrennen, hardlopen en wandelen. Paul: “We willen alle collega’s de kans bieden om aan te haken. Er is veel animo voor.” Niet alleen gaan ze 24 uur sporten, ook halen ze met hun deelname geld op voor Ronald McDonald Huis Groningen. Ze hebben een ambitieus doel met een symbolische betekenis. “We zijn een 9-plus organisatie: we streven ernaar om de verwachtingen te overtreffen, om goed te zijn voor onze medewerkers, klanten, gasten en relaties. Daar hoort een beoordeling van 9 of hoger bij. Vandaar dat we voor de symbolische opbrengst van € 99.999 gaan, verdeelt over drie teams.” Een overnachting in een Ronald McDonald Huis kost € 60. Halen ze hun doel, dan sport Maripaan Groep meer dan 1.600 overnachtingen bij elkaar voor families met een ziek kind. “Het is fantastisch als dat zou lukken.”

Sociaal activeren

Maripaan Groep zet zich elk jaar in voor een goed doel. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat hoog in het vaandel bij Paul & z’n collega’s. Maripaan Groep wil haar medewerkers sociaal activeren. Om dat te doen is het goede doelen project ‘Maripaan Teaming’ opgezet. “Als onderdeel van ons MVO-beleid steunen we jaarlijks gemiddeld 70 goede doelen. Samen met medewerkers, klanten en gasten”, vertelt Paul. Van een financiële bijdrage en het delen van kennis en ervaring tot de handen uit de mouwen steken. “HomeSport Events heeft het eigenlijk allemaal: we halen geld op voor Ronald McDonald Huis Groningen en gaan met collega’s een sportieve uitdaging aan.” 

Volgens Paul staat HomeSport Events in zijn top-10 belevenissen. Wat maakt het event volgens hem zo bijzonder? “Meedoen brengt iets teweeg binnen het bedrijf, ook bij de collega’s die niet meedoen. Iedereen is erbij betrokken. Het verenigt, want samen ga je voor dat ene doel: families een plek bieden in Ronald McDonald Huis Groningen. Bovendien biedt HomeSport Events de ideale combinatie tussen vitaliteit, teambuilding en iets betekenen voor het goede doel. Het is één grote teambuildingsactiviteit, en dat begint lang voordat het startschot klinkt op zaterdag 29 juni bij Papendal.”

Wil je de teams van Maripaan Groep sponsoren of zelf met collega’s, vrienden of familie meedoen aan HomeSport Events? Ga naar homesportevents.nl.

Geplaatst in Nieuws
22 feb. 2024