Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

Woningcorporatie Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 aan Elan Wonen opgeleverd.

Extra sociale huurwoningen in Haarlem

De 114 sociale huurwoningen, waaronder 2-, 3- en 4-kamerwoningen, zijn geschikt voor diverse doelgroepen: van 1- en 2 persoonshuishoudens met een beperkt inkomen tot eenoudergezinnen, ouderen, en grote gezinnen.

Marieke Heilbron, directeur bestuurder van Elan Wonen, vertelt: "De ondertekening van deze overeenkomsten is een belangrijke stap om ons woningaanbod verder uit te breiden. We willen hiermee tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Haarlem. De keuze voor HIGH5 past perfect bij onze strategie om betaalbare woningen van hoge kwaliteit te creëren die voldoen aan de behoeften van verschillende huishoudens. We kijken ernaar uit om samen te werken met HBB Groep en Hoorne Vastgoed om dit ambitieuze project tot een succes te maken.”

“HBB Groep en Hoorne Vastgoed zijn heel blij met de langlopende samenwerking met Elan Wonen. Als ontwikkelaars zijn wij in de regio Haarlem stevig verankerd en deze verbinding is van belang voor de stedelijke vernieuwing van Haarlem. In de vijf gebouwen van HIGH5 komen er 569 koop- en huurappartementen bij, waaronder 114 sociale huurwoningen voor Elan Wonen. Daar geven we een high five voor!”, aldus Martijn van de Poll, Algemeen Directeur van HBB Groep en Arnout Vos, directeur ontwikkeling Hoorne Vastgoed.

HIGH5, heerlijk wonen in stadse dynamiek

HIGH5 is onderdeel van de stedelijke vernieuwing van Haarlem Nieuw Zuid, waar wonen, winkelen, bedrijvigheid, cultuur en maatschappelijke voorzieningen samenkomen. De ontwikkelcombinatie HBB Groep/Hoorne Vastgoed gaat aan het water en aan het toekomstige marktplein van Schalkwijk in totaal 569 koop- en huurappartementen realiseren, evenals een parkeergarage en commerciële bedrijfsruimte. Het project wordt gekenmerkt door vijf gebouwen met hoogtes variërend van 22 tot 75 meter waarin stedelijke dynamiek en een parkachtige sfeer hand in hand gaan.

HIGH 5 is ontworpen door LEVS Architecten uit Amsterdam en ontwikkeld door HBB Groep en Hoorne Vastgoed. HBB Groep zal naast de ontwikkeling ook het project realiseren. De sociale huurappartementen worden naar verwachting opgeleverd in 2027.

Geplaatst in Nieuws
21 mrt. 2024