Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Greenpeace Nederland treft de Staat in de rechtbank om stikstofaanpak

Greenpeace Nederland en de Staat staan tegenover elkaar in een kort geding dat draait om het beschermen van de meest kwetsbare natuur tegen overmatige stikstofuitstoot in Natura 2000-gebieden. Als de uitstoot niet voor eind 2025 drastisch omlaag gaat, kan de meest kwetsbare natuur onherstelbaar beschadigd raken of zelfs verdwijnen. Via de kortgedingrechter eist de milieuorganisatie een concreet beleidsplan en extra maatregelen om de stikstofdepositie op de meest kwetsbare natuur voor eind 2025 terug te brengen om de voortgaande verslechtering een halt toe te roepen.

 “Door beschermde natuur te laten verslechteren, overtreedt de Nederlandse Staat de wet”, zegt Andy Palmen, directeur van Greenpeace Nederland. “Deze wetten zijn noodzakelijk om burgers en hun leefomgeving te beschermen, maar de realiteit is totaal anders. De biodiversiteit in Nederland verkeert in een noodsituatie, maar de overheid staat erbij en kijkt ernaar. Keer op keer zijn economische belangen boven het belang van natuur gesteld. Wij zien ons dan ook genoodzaakt een grens te trekken, want gezonde natuur is een randvoorwaarde voor een gezonde toekomst voor ons allemaal.

Bekijk hier meer informatie over dit kort geding.

Foto Bart Maat / Greenpeace 

Geplaatst in Nieuws
25 apr. 2024