Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Herman den Blijker slaat eerste munt voor 200 jaar KNRM

Vandaag hebben Staatsecretaris van Financiën (Toeslagen en Douane) Aukje de Vries en tv-kok Herman den Blijker de eerste herdenkingsmunt geslagen te ere van 200 jaar KNRM. De ceremoniële Eerste Slag vond plaats in de botenloods van het Maritiem Centrum Abraham Fock op Ameland met behulp van een speciale slingerpers. Het KNRM 200 jaar Vijfje wordt geslagen in opdracht van het Ministerie van Financiën. De munt is direct verkrijgbaar op www.knm.nl.

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is gekozen als onderwerp van een bijzondere munt voor verzamelaars, omdat de organisatie een zeer belangrijke taak heeft. Met de herdenkingsmunt wordt stilgestaan bij het belang van een organisatie als de KNRM.

Herman den Blijker is blij dat hij bij dit bijzondere moment aanwezig kan zijn. “Als ik me bedenk hoe bewonderenswaardig serieus de KNRM-vrijwilligers mijn veiligheid nemen, dan voel ik me als recreant een stuk veiliger op het water wanneer ik mij bedenk dat de KNRM er áltijd is. Daarom ook vind ik het een eer om op deze dag iets terug te doen voor deze geweldige organisatie”.

KNRM 200 Jaar uitgiften

Het KNRM 200 Jaar Vijfje is ontworpen door de kunstenaar Coralie Vogelaar, in samenwerking met Hendrik-Jan Grievink. Vogelaar keek vooral naar de dynamiek van het water en liet dit ook terugkomen in het ontwerp. Bij beweging van de munt lijkt het alsof de golven bewegen. Het KNRM 200 Jaar Vijfje is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten, waaronder het Gouden Tientje.

Alle KNRM 200 jaar uitgiften zijn te koop via www.knm.nl.

Geplaatst in Nieuws
26 apr. 2024