Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Karin de Groot nieuwe Algemeen Directeur JINC

Per 1 september zal Karin de Groot aantreden als Algemeen Directeur (AD) van JINC. Zij volgt oprichter Daniël Roos op die na twintig jaar terugtreedt. 

Karin de Groot was tot 1 januari Managing Director van ITV Studios Netherlands. Daarvoor was ze werkzaam bij Talpa, IDTV, Net5 en Endemol. Naast het creëren van succesvolle programma's en het leiden van organisaties zette ze zich in voor de maatschappelijke kant. Ze deed in het verleden aan verschillende projecten van JINC mee. Haar stap naar JINC ligt in het verlengde daarvan. JINC strijdt voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Karin: “Ik ben vastbesloten om bij JINC een verschil te maken voor de toekomst van duizenden kinderen. Het is mijn passie om ervoor te zorgen dat elk kind, ongeacht hun achtergrond, de kans krijgt om te groeien en te bloeien. Samen met onze partners in het bedrijfsleven zullen we onvermoeibaar verder werken aan een maatschappij waarin je afkomst geen beperking vormt voor je ambities.” 

“De Raad van Toezicht heeft er het volste vertrouwen in dat JINC bij Karin in goede handen is.” aldus Mario van Vliet, voorzitter. Karin: “Ik kijk er naar uit JINC te leiden in de volgende groeifase.”

Over JINC

JINC strijdt al 20 jaar met inmiddels ruim 200 medewerkers en 6.000 vrijwilligers, bijna 700 partners en ruim 500 scholen voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8-16 jaar in 30 stedelijke gebieden met sociaaleconomische achterstand aan een betere start op de arbeidsmarkt. In 2023 bereikte JINC 88.000 leerlingen. Sinds de oprichting in 2003 in totaal 600.000. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Onafhankelijk onderzoek van SEOR (2022): “JINC is maatschappelijk waardevol; de persoonlijke veerkracht van jongeren neemt toe en JINC-projecten hebben een positieve impact op (studie- en loopbaan) keuzegedrag.” JINC is een non-profit organisatie en wordt grotendeels gefinancierd door het bedrijfsleven.

Geplaatst in Nieuws
27 jun. 2024