Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Kia Charge: al meer dan 100.000 laadpas gebruikers

Kia Charge is, samen met de baanbrekende elektrische modellen die het merk in de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht, een belangrijk onderdeel van het gamma aan diensten en producten waarmee het merk zich transformeert tot een aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen. 

Kia Charge staat voor een snel groeiend portfolio van laadoplossingen dat evolueert tot een allesomvattend pakket van mobiliteits- en energiediensten waarbij onder meer ook zonnepanelen, een energiecontract en een thuisbatterij tot de mogelijkheden behoren.

Sinds de lancering van Kia Charge in augustus 2021 maken inmiddels 100.000 Europese Kia-rijders gebruik van de innovatieve publieke oplaaddiensten. Dit is de nieuwste mijlpaal voor het merk dat in Europa de nummer één wil worden in elektrische mobiliteit.

Kia Charge laadpas biedt momenteel toegang tot meer dan 700.000 oplaadpunten in 28 Europese landen. Zo’n 60% van de Kia-klanten die elektrisch rijden maakt al gebruik van Kia Charge laadpas en dat heeft geresulteerd in al meer dan 2 miljoen laadsessies.

“Het succes van Kia Charge is het bewijs dat een one-stop-shop op het gebied van laadservices precies is wat onze klanten nodig hebben”, zegt Martin Enthofer, Director Customer Experience Strategy en Solutions bij Kia Europe. “Los van de praktische voordelen, biedt Kia Charge ook volledige prijstransparantie, zonder verborgen kosten.”

De Kia Charge laadpas is voor Europese klanten met uiteenlopende behoeften – thuis laden, laden op het werk of openbaar (snel)laden – een all-in-one service die onder meer bestaat uit routeplanning, authenticatie, accountbeheer en automatische betaling. Klanten kunnen een abonnement selecteren dat het beste bij hen past; “Easy”, een pay-as-you-go-optie zonder vast abonnement, of “Plus”, voor intensiever gebruik met een abonnement met gereduceerde tarieven.

Kia Charge laadpas geeft Europese klanten toegang tot openbare laadstations van verschillende laadpuntbeheerders. Het snel groeiende netwerk bestaat ook uit het IONITY-netwerk dat momenteel ruim 3.600 HPC-laadpunten in 24 Europese landen telt. Zoals aangekondigd tijdens de Kia 2024 CEO Investor Day ondersteunt Kia – official partner van IONITY – de uitbreiding van dit netwerk naar meer dan 17.000 krachtige laadstations langs Europese snelwegen tegen 2030.

Kia Charge omvat ook de Kia EV Route Planner, waarbij het navigatiesysteem van de auto langs de route laadstations detecteert en deze automatisch als tussenpunten toevoegt. Dezelfde kaartinformatie kan ook worden gedeeld met, en gebruikt via, de Kia Charge-app.

De elektrische auto als onderdeel van het ecosysteem

Zoals gezegd ontwikkelt het Kia Charge ecosysteem zich razendsnel van een gemakkelijke en transparante laadservice voor thuis en onderweg tot een allesomvattende mobiliteits- en energieoplossing. Kia heeft op dit vlak grote ambities en was dan ook in december vorig jaar de eerste mobiliteitsaanbieder die een samenwerking startte met een internationale energieleverancier die óók is gericht op het vinden van oplossingen voor de grote uitdagingen van de energietransitie, zoals netcongestie. Door samenwerkingen aan te gaan kan Kia de elektrische auto tot een belangrijk onderdeel maken van het ecosysteem van de gebruiker.

De partnerships zorgen ervoor dat Kia Charge het producten- en dienstenaanbod aanzienlijk kan uitbreiden. Zo biedt Kia via energieleverancier Vattenfall sinds kort ook energiecontracten met 100% groene stroom uit Nederland aan. Het energiecontract kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld de installatie van zonnepanelen, waardoor gebruikers zelf energie kunnen opwekken en door slim te laden kunnen besparen op de energiekosten.

Slim laden met bidirectionele technologie

Om elektrisch rijden zo impactvol mogelijk te maken, werkt Kia ook hard aan de grootschalige introductie van technologie waarmee EV’s kunnen functioneren als een onderdeel van het energienetwerk. De Kia EV9 met bidirectionele laadtechnologie, die in de toekomst V2G en V2H mogelijk maakt, is recentelijk in Nederland gelanceerd. Op korte termijn volgt een groot aantal andere modellen, waaronder de recent onthulde EV3 Concept, EV4 Concept en de EV5.

Een groot deel van de dienstverlening van Kia Charge is al operationeel in de vorm van levering en installatie van laadpunten, hosting-diensten en apps die dagelijks en op grote schaal worden gebruikt door Kia-rijders. De nieuw te introduceren Kia Smart Charge-app is samen met partner Jedlix ontwikkeld. De app ondersteunt Kia PHEV en EV-rijders om op een intelligente manier op te laden, waardoor ze binnenkort onder meer kunnen profiteren van goedkoper laden tijdens daluren of slim gebruik kunnen maken van dynamische tarieven. De app is feitelijk de schakel tussen de auto en de energieleverancier en is erop gericht om laadkosten te minimaliseren en efficiënter gebruik te maken van eigen opgewekte zonne-energie.

Een andere partner van Kia Charge is software bedrijf Road, dat zich focust op het beheer van zowel openbare als particuliere laadpunten. Road’s toonaangevende laadpaalbeheerplatform vormt een integraal onderdeel met de bidirectionele lader om zo de slimladendienst te kunnen leveren.

Meer informatie over Kia Charge is te vinden op de website van Kia.

Geplaatst in Nieuws
30 apr. 2024