Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Miko wint voor het tweede jaar op rij de Fairtrade Frontrunners Award

De winnaars van de tweede editie van de Fairtrade Frontrunners Awards werden gisterenavond bekendgemaakt. In de categorie “Fairtrade Premium” viel Miko in de prijzen als Belgisch bedrijf dat de hoogste Fairtrade premie ophaalde in de internationale markt. Ook tijdens de vorige editie in 2023 mocht Miko deze award mee naar huis nemen.

Fairtrade Frontrunner Awards

De ‘Fairtrade Frontrunner Awards’ zijn een initiatief van Fairtrade Belgium – de organisatie achter het label in België – om de inspanningen te erkennen van bedrijven die Fairtrade gelabelde producten op de markt brengen. “Want zonder onze bedrijfspartners staan we nergens”, stelt Philippe Weiler, directeur van Fairtrade Belgium. “Via de awards willen we hen erkennen voor hun inspanningen én willen we hen aanmoedigen om een stapje verder te gaan”.

Puro Fairtrade koffie

Sinds 2005 brengt Miko zijn Fairtrade koffiemerk Puro op de markt. Naast 100% Fairtrade gecertificeerde koffie, biedt Puro ook bescherming aan het regenwoud door bedreigde gebieden op te kopen en duurzaam te beheren. “We zijn erg trots op het parcours dat we met Puro al hebben afgelegd”, zegt Frans Van Tilborg, CEO van Miko. “De Fairtrade Frontrunner Award is een mooie erkenning van onze inspanningen om duurzaam en eerlijk te handelen. Meer dan 40% van de koffie die we binnen onze groep verdelen is Fairtrade gecertificeerd. We kunnen dit alleen maar aanmoedigen en in de toekomst verder ondersteunen!”

Geplaatst in Nieuws
26 jun. 2024