Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Milence bouwt zijn tweede laadhub voor zware voertuigen langs een belangrijke corridor in Zuid-Frankrijk

Milence, de joint venture van Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group, kondigt zijn tweede laadhub in Frankrijk aan, gelegen in Perpignan. De strategisch gekozen locatie van de nieuwe hub, welke in twee fases wordt ontwikkeld, biedt een aanzienlijk geografisch voordeel. Het ligt vlakbij de A9-snelweg, een belangrijke logistieke route die Spanje verbindt met Frankrijk en Noord-Europa. Deze mijlpaal tekent een nieuwe stap in Milence's visie om de transitie naar elektrisch transport met zware voertuigen in Europa te versnellen.

Verdere uitbreiding in Frankrijk

In april 2024 opende Milence zijn eerste laadhub in Frankrijk, in de buurt van Rouen. De twee hubs belichamen Milence's toewijding aan een fossielvrije toekomst voor transport. Om dit te bereiken bouwt Milence aan een netwerk van groene corridors voor elektrisch transport. De hubs van Milence zijn niet alleen ontworpen om te voldoen aan de laadvereisten van elektrische vrachtwagens, maar ook om de laad- en rustervaring voor chauffeurs te verbeteren.

De nieuwe laadhub is gelegen in de stad Perpignan, onder het stadsbestuur van Perpignan. De stad bevindt zich op 40km van de Spaanse grens, in een belangrijk industriële zone voor het vervoer van groenten en fruit in de regio en in heel Europa.

De hub wordt in fasen ontwikkeld. In de eerste fase, gepland voor september 2024, wordt de laadinfrastructuur geïnstalleerd, samen met andere faciliteiten zoals toiletten en douches. In eerste instantie zal de hub beschikken over zes laadstations met drie CCS-laders (Combined Charging System), die elk tot 400 kW laadvermogen leveren.

Tijdens fase twee zal de laadcapaciteit worden uitgebreid met extra MCS-laders (Megawatt Charging System). Dit zal de laadsnelheid aanzienlijk verhogen en de capaciteit van de hub vergroten.

Herkenbaar Milence ontwerp

De hub wordt opgeleverd met de unieke Milence boog en overkappingen, en extra faciliteiten voor de chauffeurs. De Milence laadhubs zijn toegankelijk voor alle vrachtwagens, ongeacht het merk. Via de Milence app kunnen chauffeurs de hubs eenvouding vinden en betalen.

Anja van Niersen, CEO van Milence, zegt: "We zijn erg blij om ons netwerk uit te breiden en de ontwikkeling van onze tweede laadhub in Frankrijk aan te kondigen. De nieuwe locatie in Perpignan versterkt onze aanwezigheid langs cruciale routes en ondersteunt elektrisch wegtransport tussen belangrijke logistieke knooppunten in het zuiden van Frankrijk en richting Spanje. Onze toewijding aan het bouwen van een betrouwbaar en duurzaam laadnetwerk in heel Europa is duidelijk en elke nieuwe aankondiging is een grote stap voorwaarts."