Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Milence breidt operaties uit naar Frankrijk met de opening van zijn eerste laadhub voor zware voertuigen dichtbij Rouen

Milence, de joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group, breidt zijn operaties uit naar de Franse markt met de opening van fase één van de eerste laadhub in Heudebouville, veertig kilometer ten zuiden van de stad Rouen. De tweede fase, die gepland staat voor eind 2024, omvat extra laadstations en meer voorzieningen.

Strategische locatie in belangrijke logistieke regio

De laadhub, de eerste van Milence in Frankrijk, is strategisch gelegen in het logistieke gebied van de Agglomération Seine-Eure. Dit is een belangrijke route voor transporteurs en chauffeurs van zware voertuigen die reizen tussen Parijs en andere belangrijke logistieke knooppunten in de Normandische regio, zoals Le Havre (de grootste containerhaven van Frankrijk), Caen, Dieppe en Rouen. De laadhub is slechts vier minuten gelegen van de A13-snelweg, waardoor er gemakkelijk toegang is tot belangrijke logistieke routes die tussen deze locaties lopen. De locatie is beveiligd en toegankelijk voor alle vrachtwagens. Hierdoor is het een praktische en veilige plek voor vrachtwagenchauffeurs om te stoppen zonder van hun route af te wijken. De strategische plaatsing van de laadhub is het resultaat van het grondige onderzoek dat Milence uitvoert om inzicht te krijgen in de lokale en regionale logistieke vereisten en de behoeften van de sector bij het scouten van nieuwe locaties.

Twee fasen van ontwikkeling

De laadhub in Heudebouville wordt in twee fasen ontwikkeld. Met de opening van de laadhub wordt de eerste fase afgerond. De nieuwe laadhub beschikt over vier laadstations uitgerust met vier krachtige CCS-laders (Combined Charging System). Het terrein krijgt de kenmerkende Milence-boog en is ook te herkennen aan het opvallende design dat zowel voor vrachtwagens als chauffeurs is ontworpen. Ook zijn er diverse voorzieningen van derden in de buurt, zoals toiletten, douches en een restaurant.

Milence streeft naar een snelle overgang naar Megawatt Charging System (MCS)-technologie zodra deze beschikbaar is. De tweede fase, die gepland staat voor eind dit jaar, bestaat uit extra laadstations met MCS-technologie en door Milence beheerde faciliteiten zoals toiletten en douches die zijn ingericht op de behoeften van vrachtwagenchauffeurs.

Een laadhub voor iedereen 

De nieuwe laadhub in de Agglomération Seine-Eure, evenals alle toekomstige locaties, is beschikbaar voor alle elektrische vrachtwagens, ongeacht het merk. Om toegankelijkheid voor alle vrachtwagens op de markt te waarborgen, sluit Milence overeenkomsten met verschillende e-Mobility Service Providers (eMSP's) in Europa. Betaalkaarten van deze partijen kunnen worden gebruikt voor betaling. Aanvullende overeenkomsten zullen in de toekomst worden afgesloten.

Voor een naadloze en betrouwbare laadervaring heeft Milence een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld voor klanten. Met de app vinden zij eenvoudig de dichtstbijzijnde laadhub en kunnen ze betalingen doen op verschillende locaties.

Het introductietarief van Milence is vastgesteld op EUR 0,4 (0,399 euro) per kWh exclusief btw en transactiekosten. Dit tarief geldt voor alle laadhubs van Milence, in alle landen. Het tarief is te vinden in de Milence-app en wordt weergegeven bij het laadstation. Eventuele wijzigingen in de tarieven worden gecommuniceerd via de officiële kanalen van Milence.

Anja van Niersen, CEO van Milence, is enthousiast over deze tweede mijlpaal: "Met de opening van Heudebouville opent Milence zijn tweede laadhub in Europa en breidt zijn activiteiten uit naar de Franse markt. De hub is slechts een voorbeeld van onze toekomstige roadmap. De afgelopen twee jaar hebben we ons uitgebreid voorbereid, de juiste technologie ontwikkeld en locaties in vijftien landen vastgelegd. We zijn nu bezig met de volledige uitrol en dit is nog maar het begin. Verdere uitbreiding van de roadmap met verschillende locaties langs belangrijke logistieke routes volgen de aankomende maanden.”

Geplaatst in Nieuws
18 apr. 2024