Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Milence en Power Electronics testen succesvol nieuwe Megawatt Charging System-laadoplossing met 1.1MW laadvermogen

Milence, de joint venture tussen Daimler Truck, de TRATON GROUP en Volvo Group, heeft met succes een nieuwe Megawatt Charging System (MCS)-laadoplossing getest. De test is uitgevoerd in samenwerking met Power Electronics, de grootste fabrikant van zonne-energie omvormers voor fotovoltaïsche installatie en wereldleider in energieopslag en elektrische mobiliteit. Het doel van de samenwerking is om deze nieuwe technologie als een van de eerste operationele laders voor elektrische zware voertuigen in Europa uit te rollen. De test bereikt een laadvermogen van 1,100 kilowatt en markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van laadtechnologie voor elektrische vrachtwagens.

Nieuwe standaard voor krachtig laden

MCS is de nieuwe standaard voor laden met hoog vermogen. De technologie is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de groeiende markt voor elektrische vrachtwagens. De recente test, uitgevoerd met het Mercedes-Benz eActros 600 prototype, laat zien dat de MCS-technologie het potentieel heeft om de laadtijd drastisch te verminderen, waardoor elektrische vrachtwagens efficiënter kunnen worden ingezet voor langeafstandstransport. 

Megawatt laden verwijst naar een laadsysteem met hoog vermogen dat tot 3,75 megawatt (3.750 kilowatt) gelijkstroom kan leveren. De door Milence en Power Electronics geteste oplossing vermindert de laadtijd met ongeveer 90 procent. Batterijen kunnen in ongeveer dertig minuten worden opgeladen, dankzij het behaalde vermogen van 1.440 kW (1.500 A, 1.000 V). 

Als voorloper in de ontwikkeling van openbare laadoplossingen voor zware elektrische voertuigen in Europa, werkt Milence samen met partners om de MCS-technologie verder te ontwikkelen en de adoptie in de markt te versnellen. In de komende weken worden er extra testen uitgevoerd met diverse vrachtwagenmerken om er zeker van te zijn dat het systeem klaar is voor gebruik.  

Anja van Niersen, CEO van Milence, is enthousiast over de test: "We zijn erg blij met onze samenwerking met Power Electronics en de innovatieve MCS-technologie in Europa. De eerste testresultaten laten zien dat we goed op weg zijn om ons gezamenlijke doel te bereiken. We blijven zeer toegewijd aan het stimuleren van innovatie in de laadinfrastructuur voor elektrische vrachtwagens. We zijn ervan overtuigd dat de toekomst van wegtransport elektrisch is."

David Salvo, CEO van Power Electronics, benadrukt: "Onze MCS is hier om de toekomst van elektrische mobiliteit een nieuwe betekenis te geven. We hebben een product ontworpen dat een optimale oplossing biedt voor gebruikers van zware elektrische voertuigen. Dankzij onze samenwerking met Milence bereiken we heel Europa."

Tijdens IAA Transportation in Hannover, Duitsland van 17 t/m 22 september 2024, zal Milence samen met Power Electronics de recent geteste oplossing presenteren. Kom meer te weten over Milence tijdens IAA Transportation en bezoek het bedrijf in Hal 12.

Geplaatst in Nieuws
22 jul. 2024