Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

SAP verrijkt SAP Concur met nieuwe generatieve AI-functies

Nieuwe mogelijkheden vergroten gebruiksgemak, besparen tijd en verbeteren nauwkeurigheid

SAP heeft nieuwe functionaliteiten voor het reis- en onkostenplatform SAP Concur aangekondigd. De vernieuwingen verbeteren mede dankzij generatieve AI de gebruikerservaring. Ook bevorderen ze duurzame keuzes bij het plannen en boeken van zakelijke reizen.

Een overzicht van de nieuwe functionaliteiten:

 • Integratie van CO2-emissies

Werknemers kunnen voortaan rekening houden met milieueffecten bij het boeken via het vernieuwde Concur Travel. Dankzij een integratie met Thrust Carbon, een onafhankelijk duurzaamheidsplatform in de reisindustrie, kunnen gebruikers van Concur Travel de broeikasgasemissies van elk vluchtsegment bekijken en sorteren. Dat geldt ook voor opties voor trein en autoverhuur. Daarnaast toont de app emissies, certificeringen en duurzaamheidsscores bij hotels.

 • Uitgebreide hotel- en treincontent

SAP heeft de hotelkeuze uitgebreid en biedt directe integraties met American Express GBT, BCD, CWT RoomIt, FCTG en HRS. De app is ontworpen om de winkelervaring van de reiziger te verbeteren door meer opties, duidelijkheid en transparantie te bieden bij boekingen. Daarnaast kunnen gebruikers nu Britse treintickets en -arrangementen boeken.

 • Microsoft Teams-integratie

Het delen van reisroutes met collega's is nu eenvoudiger. Reizigers kunnen een reservering van hun Concur Travel reislijst delen in een Microsoft Teams-chat, zodat hun collega's dezelfde reis kunnen boeken en zich gemakkelijk bij hen kunnen voegen.

 • Aanvraagintegratie: 

Concur Request verbetert complianceprocessen door het automatiseren en vereenvoudigen van uitgavenaanvragen en -goedkeuringen. Wanneer geïntegreerd met Concur Travel, zorgen geautomatiseerde workflows voor een nog efficiënter goedkeuringsproces. Gebruikers kunnen eenvoudig een reis boeken in Concur Travel, waarna deze automatisch een aanvraag genereert en verstuurt naar de juiste persoon.

 • Intelligente kostenramingen in Concur Request: 

Dankzij generatieve AI krijgen gebruikers intelligente kostenramingen voor geplande trips.

 • AI-functies in ExpenseIt

De webinterface van ExpensIt krijgt de mogelijkheid om foto’s van bonnetjes rechtstreeks te uploaden. Vervolgens maakt de oplossing automatisch een nieuwe uitgave aan en heeft het dankzij AI al diverse velden ingevuld. Bovendien plaatst ExpenseIt met behulp van generatieve AI nu hotelrekeningen in een logische lijst.

 • Generatieve AI-zoekfunctie 

Dankzij generatieve AI kunnen gebruikers in Concur Support vragen in hun natuurlijke taal stellen en snel antwoorden krijgen, zonder dat ze een supportticket hoeven in te dienen.

Concur Expense

Ook Concur Expense, de oplossing voor het genereren van onkostenrapporten, krijgt nieuwe functies:

 • Automatische invoer, specificatie en categorisering van uitgaven met ExpenseIt.
 • Tijdlijnweergave van uitgaven.
 • Intelligente meldingen voor bijvoorbeeld ontbrekende ontvangstbewijzen, ontbrekende deelnemers of onkostenrapporten die klaar zijn voor indiening.
 • Deelnemersuggestie op basis van uitgaventype en -bedrag.
 • Geautomatiseerde aanmaak van uitgaveposten voor Mastercard-transacties.

Samenwerking met Mastercard

De nieuwe versie van Concur Expense is geschikt voor mobiel gebruik en vol AI-functionaliteit. Bovendien is dankzij een samenwerking tussen SAP Concur en Mastercard het mogelijk realtime uitgavendata van Mastercard-bedrijfskaarten automatisch te integreren met Concur Expense. Dat zorgt voor:

 • Automatisch ingevulde onkostenrapporten: Het is nu mogelijk transactiedata direct in Concur Expense te importeren.
 • Proactieve waarschuwingen: De oplossing stuurt meldingen wanneer aanvullende informatie nodig is om een onkostenrapport te voltooien. Dat voorkomt vertragingen.
 • Uitgaventoezicht: Managers kunnen uitgavencontroles en -beperkingen instellen om zo naleving van het bedrijfsbeleid te bevorderen.

Blog en video

In deze blog en deze video geeft SAP meer duiding aan deze vernieuwingen en werpt het bedrijf een blik in de toekomst.

Geplaatst in Nieuws
20 mrt. 2024