Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Tosyalı wint de aanbesteding voor de "Rijnwaterleiding (RWTL)"

Tosçelik Spiral Boru, een van de succesvolle bedrijven van Tosyalı, Türkiye's wereldwijde staalproducent en Europa's grootste buizenfabrikant, heeft de aanbesteding voor de "Rijn Water Pipeline" (RWTL) gewonnen. 

De Rijnwaterleiding (RWTL) is een van de belangrijkste milieuveranderingsprojecten in Duitsland, dat tot doel heeft water uit de Rijn aan te voeren om stilgelegde dagbouwmijnen te vullen. In het kader van dit project, dat zal worden uitgevoerd door RWE, een van de toonaangevende Duitse energiebedrijven, zal Tosçelik Spiral Boru 130.000 ton en 105.600 meter buizen met een grote diameter van 2235 mm leveren. Tosyalı en RWE Power ondertekenden een contract in het congrescentrum van RWE, Kasteel Paffendorf, vlakbij Keulen. 

Fuat Tosyalı, voorzitter van Tosyalı, zei over dit project: "Als Europa's grootste producent van groene stalen buizen heeft dit project een speciale betekenis voor ons omdat het idee uniek is. Als Tosyalı geven we prioriteit aan duurzaamheidsinvesteringen in elk contactpunt van onze productie en investeren we bewust in groene transformatietechnologieën. Dus wanneer een project met de hoogste milieu gevoeligheid wordt aangekondigd, zoals Rhine Water Pipeline, zijn we nog gemotiveerder om deel te nemen met onze stalen buizen met een lage koolstofvoetafdruk."

Dr. Lars Kulik, CTO van RWE Power: "Voor ons project hebben we grote buizen van hoge kwaliteit nodig die tientallen jaren lang water van de Rijn naar de mijnmeren zullen transporteren. Een ander aandachtspunt bij onze aanbesteding was de houding van de fabrikant ten opzichte van het milieu. We zijn blij dat we Tosyalı aan onze zijde hebben, met hun verticaal geïntegreerde productie van grondstof tot eindproduct, waardoor duurzaamheid en de hoogste productietechnologieën gewaarborgd zijn. Met hun steun zullen we de dagbouwmijnen duurzaam omvormen tot aantrekkelijke meren - ten behoeve van de komende generaties."

Tosçelik Spiral Boru, een van de succesvolle bedrijven van Tosyalı, Türkiye's wereldwijde staalproducent en een van de grootste producenten van spiraalbuizen in Europa, blijft groeien door deel te nemen aan nieuwe projecten met de overeenkomsten die het heeft gesloten, terwijl het blijft bijdragen aan de groene transformatie die in gang is gezet in het kader van de EU Green Deal in veel Europese landen.

Groene transformatiebrug van Türkiye naar Duitsland

Tegen 2030 zal het Duitse energiebedrijf RWE stoppen met het exploiteren van kolengestookte energiecentrales en dagbouwmijnen. Met dit project zal het bedrijf de niet meer gebruikte dagbouwmijnen in Garzweiler en Hambach opnieuw in cultuur brengen en omvormen tot meren. Hiervoor pompt het bedrijf water uit de Rijn bij Düsseldorf en Keulen langs een 45 km lang traject door ondergrondse leidingen onder druk. Dit zal niet alleen voormalige dagbouwmijnen terugbrengen in de natuur, maar ook schoon water leveren aan beschermde wetlands en het regionale grondwaterpeil stabiliseren.

Tosçelik spiraalbuizen van groen staal worden gebruikt in het project

Tosyalı, dat RWE heeft gecontracteerd als leverancier voor deze investering in het kader van groene transformatie, realiseert de staalproductie met de laagste koolstofvoetafdruk in de sector. Tosyalı, dat duurzaamheidsgerichte investeringen doet in zijn faciliteiten in Türkiye en Algerije, is een van de pioniers in de sector van groene staalproductie in de wereld met zijn investeringen in schone energiebronnen zoals zonne-energie en waterstof. In Türkiye heeft het bedrijf 235 MW geïnstalleerde capaciteit bereikt met het SPP-project dat werd gerealiseerd met investeringen in alle faciliteiten tegelijk, waardoor het bedrijf het grootste SPP-dakproject ter wereld heeft. Met dit project is het ook een van de groenste staalproducenten ter wereld door ongeveer 171 miljoen kg aan koolstofemissies te voorkomen. Tosyalı investeert ook in waterstof, de energie van de toekomst, met technologieën van de nieuwe generatie. De tweede DRI productiefaciliteit in Algerije, die werd gerealiseerd met MIDREX technologie, zal kunnen werken met 100% waterstof. Met deze op duurzaamheid gerichte investeringen produceert Tosyalı het groenste en milieuvriendelijkste staal ter wereld en heeft het de laagste koolstofvoetafdruk ter wereld.

RWE's aanzienlijke investering in groene transformatie zal gebruik maken van Tosyalı's duurzaamheidsgerichte, milieuvriendelijke stalen buizen. Het project, waarbij een driestrengs stalen pijpleiding wordt aangelegd over een traject van ongeveer 45 km, moet eind 2024 van start gaan en eind 2029 zijn voltooid.

Geplaatst in Nieuws
22 apr. 2024