Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Wehkamp Retail Group steunt duurzame start-up Hulaaloop

Wehkamp Retail Group ("WRG"), de Nederlandse e-commerce specialist, ondersteunt kinderkleding start-up Hulaaloop. Door de overeenkomst heeft Hulaaloop toegang tot het logistieke netwerk, de kennis en natuurlijk het assortiment van Wehkamp en kleertjes.com.

Hulaaloop is een verhuurconcept voor kinderkleding dat is opgericht door Puck Middelkoop. Hulaaloop is ontstaan vanuit een praktische behoefte, maar ook vanuit een duurzame gedachte voor ouders van kinderen van 0 tot en met 2 jaar (maat 50-92). In de eerste paar jaar van hun leven groeien kinderen door wel acht kledingmaten waardoor ouders stapels kleding verzamelen waar kinderen al snel zijn uitgegroeid. De gedachte van Hulaaloop is om in die eerste jaren kinderkleding te hergebruiken. 

Puck Middelkoop, founder van Hulaaloop: “Als jonge ouder van een dreumes zag ik dat het anders kon. Met Hulaaloop bespaar je in deze levensfase van je kind veel tijd, het scheelt je geld en ruimte in je kledingkast en het belangrijkste: het is ook nog eens duurzaam.”

WRG kijkt voortdurend naar duurzaamheidsinitiatieven binnen de fashion-industrie. Daar sluit Hulaaloop heel goed bij aan, omdat de kleding verschillende keren gebruikt kan worden en niet onnodig in een kast verdwijnt. De samenwerking betekent een winst voor beide partijen. Dankzij de samenwerking kan Hulaaloop meer merken aanbieden. Ook een snellere schaalvergroting wordt door de samenwerking mogelijk gemaakt. Voor WRG betekent het een bijdrage aan een duurzaamheidsinitiatief dat WRG graag ondersteunt en waardoor het als grote speler kan leren van de ervaringen van een start-up.

Middelkoop: “Dankzij de samenwerking met Wehkamp kunnen we meer merken bij ouders thuis brengen, waardoor we meer gevarieerde kledingpakketten kunnen samenstellen en aanbieden. Ook kunnen we betere bezorgopties bieden, wat het gemak voor klanten vergroot. Dankzij Wehkamp kan onze duurzame startup verder groeien en kunnen meer ouders gebruik maken van Hulaaloop.”

Graham Harris, CEO Wehkamp: “De samenwerking met Hulaaloop helpt Wehkamp om sneller stappen te zetten in onze ambities om meer duurzaamheidsinitiatieven toe te voegen aan onze bedrijfsvoering. Wij stellen onze kennis en resources ter beschikking, maar we leren ook te denken als een start-up. Dat geeft zowel Wehkamp als Hulaaloop nieuwe inzichten die we kunnen gebruiken in onze gezamenlijke bedrijfsvoeringen.”

Geplaatst in Nieuws
17 jan. 2024