Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Winnaars Gouden Zandlopers 2024

Donderdagavond, 12 september, werden de Gouden Zandlopers uitgereikt in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Hét juridische prijzenfestijn van Nederland werd dit jaar gehost door Natacha Harlequin.

Oeuvre Award voor Britta Böhler

Britta Böhler is tijdens de 19e uitreiking van de Gouden Zandlopers op donderdagavond geëerd met de Oeuvre Award. De Gouden Zandlopers van Sdu en nieuwsplatform Advocatie.nl zijn de meest prestigieuze prijzen voor Nederlandse advocaten, juristen en hun kantoren. Tijdens een spetterende show in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) werden alle prijswinnaars én genomineerden in het zonnetje gezet. 

Als strafrechtadvocaat, Eerste Kamerlid en als hoogleraar heeft Britta Böhler het altijd gedurfd stelling te nemen. Ze werd ermee bekend in een aantal spraakmakende zaken, waarin ze de verdediging opnam voor mensen waar de maatschappij weinig sympathie voor had. Haar veelzijdige oeuvre kenmerkt zich dan ook door het motto ‘You can save the world, one case at a time. Een welverdiende winnaar van de zesde Oeuvre Award. Zij kon wegens persoonlijke omstandigheden de Award niet in ontvangst nemen.  

Legal Innovation Award 

De felbegeerde Legal Innovation Award ging dit jaar naar A&O Shearman voor ContractMatrix, een innovatieve AI-tool die fungeert als een soort juridische collega waarmee je altijd kunt sparren. 

ESG Award 

De tweede ESG Award werd uitgereikt aan CircuLaw, geïnitieerd door de gemeente Amsterdam en internationaal onderzoeksbureau Dark Matter Laboratories, dat helpt decentrale overheden met het versnellen van de circulaire transitie door bestaande wet- en regelgeving inzichtelijker te maken. 

Hét jonge advocatentalent van 2024 

Nienke de Bruijn (28), advocaat bij bureau Brandeis, sleepte de Young Talent Award in de wacht vanwege haar inzet voor een eerlijke(re) en betere democratie. Met haar werk als bestuurder bij DE/MO en  

campagnemanager bij Waaromkiesjij.nl probeert De Bruijn een betere wereld na te jagen. “Dat komt voort uit de intrinsieke motivatie die ik vanuit huis heb gekregen. De wereld zoals wij die ervaren in Nederland, is namelijk niet vanzelfsprekend.” Over haar rol als advocaat vertelt De Bruijn dat advocaten een bepaalde verplichting hebben naar de rechtsstaat. “Wij hebben wij als advocaat de taak om de democratische rechtsstaat te beschermen.”. Een zeer terechte winnaar van deze award, aldus de jury. 

Bekijk hieronder de uitreiking van Gouden Zandlopers 2024 terug

Alle winnaars op een rijtje:

  • ESG > CircuLaw
  • Academic Achievement > Rijks-I-Doctoraat 
  • Legal In-House > VR Integrity Academy - Aalberts N.V. 
  • Access to Justice > voorRecht 
  • Legal Innovation > ContractMatrix - A&O Shearman
  • Oeuvre > Britta Böhler
  • Young Talent > Nienke de Bruijn - bureau Brandeis
Geplaatst in Nieuws
16 sep. 2024