Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Zelf verf maken en een kijkje in de keuken bij het kleuren lab - Girls’ Day 2024

Op Girls’ Day zijn de meiden uit groep 8 van basisschool De Sprankel uit Zwolle op bezoek geweest bij Koninklijke Van Wijhe Verf. Girls' Day is het initiatief van VHTO en zet zich in om meiden kennis te laten met bètavakken. 

De meiden hebben de workshop "Het Verfexperiment" gevolgd, waar ze zelf lekker konden experimenteren. Op die manier werd het proces van het maken van verf en het effect van verschillende grondstoffen op de uiteindelijke verf veel duidelijker. Ook hebben de meiden een kijkje achter de schermen gekregen bij de afdeling Research & Development, waar de verven en lakken van o.a. Wijzonol worden ontwikkeld en verbeterd.

Als laatste onderdeel van het programma is een Meet & Greet georganiseerd met Marlies van Wijhe. De meiden waren heel nieuwsgierig en stelden veel vragen. Zo zijn ze te weten gekomen dat Van Wijhe een vrouwelijke directeur heeft, wat een microbioloog is, hoe verf gemaakt wordt en welke disciplines je bij van Wijhe verf in de techniek kunt uitoefenen. Al met al een geslaagde dag!

Geplaatst in Nieuws
12 apr. 2024