Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Wie zijn de 40 meest inspirerende organisaties van Nederland?

De Inspirerende 40 is de naam van een jaarlijkse onderzoek en de lijst van de 40 meest inspirerende organisaties voor Nederlanders. De ranking is gestart in 2011 met als doel om te kijken naar de voorbeelden voor de toekomst.

De Inspirerende 40 is zowel de naam voor de lijst van de 40 meest inspirerende organisaties, als de naam van het onderzoek dat deze lijst tot stand brengt. Het onderzoek geeft ook zicht op de Ones2Watch. Dit zijn organisaties die minstens even inspirerend zijn als de organisaties in de Inspirerende 40, maar nog minder bekend. Ze halen de bekendheidsdrempel die wordt gehanteerd in het onderzoek voor de inspirerende 40 nog niet. De Ones2Watch geldt als de kraamkamer van de Inspirerende 40. Hier vinden we de voorhoede van de gamechangers van de toekomst. In 2023 was HappySoaps 'the Ones2Watch'.

Dit jaar (2024) staan er maar liefst 14 B Corp gecertificeerde bedrijven in de Synergie Inspirerende 40. Vaak zijn dit ook duurzame bedrijven, die bijvoorbeeld lid zijn van het duurzame bedrijvennetwerk van Groene Zaken.

Dit zijn de 14 B Corps in de Inspirerende 40: Dille & Kamille, Seepje, Nature House / Natuurhuisje, Fairtrade Original, elho group | B Corp, Rituals, bol, Tony's Chocolonely, Dopper, Swapfiets, Naïf Good Care (B Corp), Vivera, Patagonia en Fastned! Met TooGoodToGo als winnaar van de titel 'greatest of all time'.

👉 Bekijk de volledige lijst hier!

Deze bedrijven laten zien dat winst en positieve impact hand in hand kunnen gaan. Voor meer informatie over wat de Inspirerende 40 is, klik hier: dit is de Inspirerende 40